Bearlock versnellingsbakslot: effectieve bestelbusbeveiliging

Ben je ondernemer en heb je een bestelbus? Dan hoor je waarschijnlijk regelmatig berichten over bestelbussen die gestolen zijn en maak je je misschien zorgen over dat jouw bus straks ook gestolen wordt. Daarom is het goed om te weten dat je maatregelen kunt treffen om je bestelbus te beveiligen. 

Een van de manieren waarop je dat kunt doen, is door een Bearlock versnellingsbakslot in te laten bouwen. In dit artikel vertellen we je wat het slot precies is en hoe het werkt. Ook geven we je nog een aantal andere tips voor het beveiligen van je bestelbus.

Wat is een Bearlock versnellingsbakslot?

Het is een mechanisch slot dat de schakelpook vergrendelt, zodat schakelen vanuit de bestuurderscabine niet meer mogelijk is als het slot is vergrendeld. Het slot wordt netjes achter het dashboard weggewerkt zodat je het niet ziet zitten. Alleen het cilinderslot waar je de sleutel in moet steken is zichtbaar. Het sleuteltje van het slot kun je omklappen zodat het tijdens het rijden niet in de weg zit.

Hoe werkt het versnellingsbakslot?

Het slot werkt zeer eenvoudig met behulp van de sleutel. Als je op weg gaat steek je de sleutel in het slot en draai je de sleutel om waardoor je weer kunt schakelen. Tijdens het rijden moet de sleutel in het slot blijven zitten. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming draai je de sleutel om waardoor het slot weer geactiveerd wordt. Met de sleutel in je hand ben je er dus zeker van dat je het versnellingsbakslot hebt geactiveerd.

Is het versnellingsbakslot voldoende?

Veel ondernemers vragen zich af wat ze nog meer kunnen doen naast het installeren van een versnellingsbakslot om hun bestelbus te beveiligen. Het kan in ieder geval interessant zijn om ook een motorkapslot te laten monteren. 

Zoals de naam al aangeeft is dit slot voor de vergrendeling van de motorkap. Vanuit de fabriek zit er al standaard een slot op de motorkap, maar dit slot is eenvoudig open te breken waardoor een extra motorkapslot geen overbodige luxe is. Dit slot is namelijk een stuk lastiger open te breken.

Laadruimtebeveiliging

Als je waardevolle spullen in je laadruimte hebt liggen of bijvoorbeeld goederen die je bij klanten moet afleveren, dan raden we je aan om ook laadruimtebeveiliging te laten installeren. Hierbij worden op alle toegangspunten van de laadruimte sloten gemonteerd die vanuit de bestuurderscabine met een druk op de knop vergrendeld en ontgrendeld kunnen worden. Als er ramen in de laadruimte aanwezig zijn, dan raden we je aan om ook raamroosters te plaatsen, zodat dieven niet de laadruimtebeveiliging eenvoudig kunnen omzeilen.

Al met al kun je dus voldoende doen om je bestelbus tegen diefstal te beveiligen. We raden je aan om ook daadwerkelijk te investeren in de beveiligen van je bestelbus. Sterker nog, steeds meer verzekeraars eisen dat je bestelbus goed beveiligd tegen inbraak en diefstal omdat het aantal incidenten de pan uit rijst.