Duitse occasions importeren lastig?

Een auto uitkiezen in Duitsland, maar hoe en wat met de garanties? Een Duitse auto importeren is niet zo moeilijk. Er komt zeker wat papierwerk bij kijken maar het is om meerdere redenen de moeite waard. Over de grens worden er uitgebreidere en luxere auto’s goedkoper aangeboden dan hier in Nederland. Daarom is het interessant om eens te kijken naar het aanbod van tweedehands auto’s in Duitsland. Veel grote merknamen zijn onder de occasions te vinden, waarvan de prijzen aanzienlijk lager zijn dan de auto’s op de Nederlandse markt. Het aanbod is groot en ook in Duitsland gelden er Europese wetten met betrekking op aankoop en garanties van auto’s. De eerste stap is online zoeken naar een geschikte auto, maar zelf op pad gaan is ook een goede optie natuurlijk. Niet iedere Duitse tweedehands auto is online te vinden en onderweg valt genoeg te zien.

Geschiedenis van een Duitse occasion

Net als in Nederland hebben tweedehands auto’s in Duitsland een opvraagbare geschiedenis. Voordat er wordt overgegaan tot aankoop is dit aan te raden om te doen. Evenals een onderhoudsboekje verschaft het informatie over de auto. De leeftijd van de auto geeft aan of er misschien nog sprake is van een fabrieksgarantie. De fabrieksgarantie is weer anders dan de aankoopgarantie. Duitse autosites laten niet alleen het aanbod zien maar op de sites valt er informatie te vinden over de garanties van de auto en de verkoop. Het vooraf goed doorlezen van het aankoopcontract voorkomt vervelende verrassingen. In Europa gelden er regels voor verkoop dus kleine lettertjes zijn eigenlijk onnodig. Een Duitse occasion importeren moet overzichtelijk kunnen verlopen.

Kijken voor het kopen

Zelf vooraf gaan kijken naar de Duitse occasion is het verstandigst. Duitse autosites laten de foto’s van de auto’s wel zien maar het is beter om de auto live te ervaren. Zelf even in en onder de auto kijken en luisteren naar het geluid van de motor is toch anders. Een proefrit voor aankoop geeft ook de nodige informatie over het weggedrag van de auto. Misschien is er wel een flinke heuvel in de omgeving waarop de auto getest kan worden. Het is dan zo duidelijk of de auto snel warm loopt. Garantie op een importauto is fijn om te hebben en bij een erkend bedrijf geeft dat extra zekerheid. De keuringsregels voor Duitse auto’s zijn streng en daar kom nog eens bij dat men daar zuinig zijn op de auto’s en goed onderhoud plegen. In Duitse snelwegen mag er hard worden gereden en daarom is een veilige auto een vereiste.

Garanties op import auto’s uit Duitsland

Kopen bij een erkende autodealer is het verstandigst om te doen. Met alle keuringsrapporten en wetten die er zijn is er weinig kans op onaangename verrassingen. Naast een misschien nog geldende fabrieksgarantie en een aankoopgarantie van de verkoper kan er altijd in Nederland nog aanvullende verzekeringen worden afgesloten. Het eerlijk zakendoen zorgt ervoor dat de kans groot is dat een klant terugkomt. Een autodealer die Duitse occasions importeert heeft ervaring en kan veel geregel uit handen nemen. Men kan bijvoorbeeld zelf de bpm berekenen maar via een erkende verkoper is het zo duidelijk want die weet welke formulieren er vereist zijn. Het is maar net waar de klant voor kiest. Garanties zijn er zeker maar deze verschillen dus per automerk en leeftijd. Niet vergeten om een verzekering afsluiten voor een eventueel transport van de auto naar Nederland toe.