Private lease: het nieuwe normaal in 2023?

Een private lease op een auto of voertuig is de laatste jaren steeds populairder geworden.  In de jaren 2016 tot en met 2021 is het aandeel al flink gestegen. Dit is uiteraard niet vreemd, aangezien de voordelen groot zijn en daardoor adoptie sneller verloopt. Echter zien we deze groei tussen 2021 en 2022 behouden blijft. De groei van 2016 naar 2021 bedroeg 50% en de groei van 2021 en 2022 was maar 58.6% (VNA-lease.nl)

Waarom is Private Lease zo populair geworden?

Private Lease heeft de laatste jaren behoorlijk haar intrede gemaakt. De redenen hiervoor zijn er ook zeker. Private Lease kent namelijk de volgende voordelen.

  • Je hebt geen omkijken naar onverwachte kosten zoals rekening van garages of onderhoudsbeurten;
  • Je bent in de meeste gevallen verzekerd van een all-in-prijs;
  • Je hoeft niet te sparen voordat je een auto koopt;
  • Het kan voordeliger zijn dan het kopen van een nieuwe auto;
  • De auto is vrijwel altijd in goede staat.

Private lease kent dus haar voordelen. Dit zijn echter de voordelen wanneer je als consument direct een private lease abonnement bij een aanbieder zoals Private Lease Used afsluit.  Maar wat betekent dit als je private lease via de werkgever wil? Dat lees je hieronder.

Welke voordelen heeft Private Lease het voor de werkgever?

Ook voor de werkgever heeft het een tal van voordelen. Deze voordelen lees je hieronder. 

Wet- en regelgeving

Als werkgever ben je gebonden aan wet- en regelgeving. Dit kan beperkend werken. Door Private Lease ben je in ieder geval vrij verklaar van rechten en plichten omrent de IFRS wet en regelgeving. Hierdoor voorkom je discussie wanneer een medewerker uit dienst treedt en vragen heeft over aantal gereden kilometers.

Schade

Doordat je met private lease in veel gevallen verzekerd bent vanuit de aanbieder, heb je in de toekomst niet meer te maken met discussies over wie een schade moet betalen. 

Collectief

Wanneer je bij een groot bedrijf werkt, of eigenaar bent van een groter bedrijf dan kan de kracht van bundeling van private lease abonnementen voordelen bieden t.o.v. het aanschaffen van nieuwe auto’s. Dit is sterk afhankelijk van de grootte van de organisatie, het aantal auto’s die de weg op zijn en het aantal kilometers wat deze auto’s afleggen.

Opmars van bedrijven in de sector

Zoals uit eerdere data bleek is de vraag naar private lease enorm gestegen. Dit houdt vaak ook in dat er meer aanbod komt. Binnen het aanbod doen zich nu meerdere differentiaties voor. Denk hierbij aan het leasen van gebruikte occasion, of vergelijking partijen die binnen de online vindbaarheid al maximaal hierop inzetten. Eén ding is zeker. De concurrentie is online al voelbaar.