Sloopauto verkopen: hier moet je op letten

Heeft je auto meer dan 300.000 kilometers op de teller? Of heb je een ongeluk gehad en is de schade eigenlijk niet meer te herstellen? Er zijn verschillende redenen waarom een voertuig klaar is voor de sloop. Maar dit betekent niet altijd dat de oude bolide niks meer waard is. In sommige gevallen kun je een sloopauto verkopen en hier nog meer dan duizend euro voor krijgen. In deze blog lees je waar je op moet letten als je een sloopauto gaat verkopen. 

Wanneer is je auto rijp voor de sloop?

We noemen een voertuig een sloopauto als deze vrijwel niets meer waard is als je deze in zijn geheel verkoopt. Dit kan komen doordat er te veel kilometers op de teller staan, door grote schade of door hoge reparatiekosten. 

Heb je schade gereden? Dan zou je de auto kunnen laten repareren, maar in sommige gevallen zijn de reparatiekosten hoger dan de waarde van de auto. Deze hoge kosten zijn het dan niet meer waard, waardoor de auto geschikt is voor de sloop. 

Waar kun je een sloopauto verkopen?

Een beschadigd of total loss voertuig kun je zelf naar een autosloperij brengen. Als je dit doet, krijg je vaak een bedrag voor het oud ijzer. Er wordt echter niet naar de waarde van de sloopauto gekeken. Je zou ervoor kunnen kiezen om het voertuig zelf te verkopen. Houd er echter rekening mee dat dit niet zo makkelijk is. Aangezien er vaak niet meer met de auto kan worden gereden, is het lastig om een juiste koper te vinden. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om losse onderdelen te verkopen. 

Sloopauto laten overkopen door een autobedrijf

Lukt het maar niet om je sloopauto te verkopen? En wil je nu toch echt van de auto af? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om het voertuig te verkopen aan een autobedrijf. Om erachter te komen wat de waarde op een sloopauto is, voer je je kenteken in op een taxatiesite. Uiteraard kan deze prijs variëren in het echt. Daarom kun je vaak een afspraak maken met een taxateur om de precieze waarde te bepalen. Soms is je sloopauto nog wel meer dan duizend euro waard!