Tien redenen waarom Duitse auto’s wild populair zijn

Er zijn veel redenen waarom de wereld in record aantallen Duitse topauto’s koopt, zoals BMW, Mercedes-Benz, Audi en Porsche. Ze zijn wat de mensen willen.

BMW, Mercedes-Benz, Audi en Porsche beleven dit jaar allemaal recordverkopen met hun luxe en high-performance merken, en dat op een moment dat de benzineprijzen stijgen en de meeste kopers wereldwijd aan het bezuinigen zijn. Logischerwijs heeft dit niet veel zin, maar de Duitse merken doen het erg goed met de verkoop van hun premium auto’s en dure prestatie-auto’s met krachtige motoren.

Volgens een artikel van CNN Money is in de eerste vijf maanden van dit jaar de wereldwijde verkoop van BMW met 6,4% gestegen, heeft Porsche 13% gewonnen, en doet Audi het opmerkelijk 14% beter. Kopers over de hele wereld scheppen de luxe Duitse merken op met recordcijfers en ze voorspellen nog betere verkoopcijfers voor 2013. Maar er zijn tien goede redenen waarom, volgens CNN Money, onze Duitse vrienden een unieke voorsprong genieten.

1. Een lange geschiedenis om uit te putten

De Duitsers bouwen al langer auto’s dan wie ook. Karl Benz patenteerde een van de eerste verbrandingsmotoren al in de 1879. In 1886 kreeg hij patent op zijn eerste auto. De Duitsers zijn al heel lang met dit ding bezig en ze zijn dol op hun auto’s.

2. Racesucces

De Duitsers hebben een rijke en verhalende racegeschiedenis. En de befaamde Nurburgring, die de bijnaam de “Groene Hel” heeft, is de plaats waar legendes geboren worden. De Duitsers weten dat technologie op het circuit ontwikkeld wordt voor ze haar weg naar de produktieauto’s vindt.

3. De autobahn is voor liefhebbers van autorijden

De Duitse autombahn is de enige plaats ter wereld waar je 100 mph kunt rijden en legaal voorbijgereden worden door een Turbo Porsche Carrera die 150 mph gaat. De Duitse fabrikanten beperken hun auto’s tot 155 mph, maar hun auto’s zijn gebouwd om snel te gaan.

4. Top Merkerkenning

De Duitsers hebben een van de topmerken in de wereld opgebouwd. Zelfs met Audi’s slechte reputatie op het gebied van kwaliteit in de jaren ’80, zijn ze weer opgeveerd met een kracht die de andere drie evenaart. Iedereen weet wat de Duitse merken aan luxe en kwaliteit vertegenwoordigen.

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/ 

5. Technologie is oppermachtig

CNN Money merkt op dat “ingenieurs een hoog voetstuk bezetten in een land dat technologie en vakmanschap prijst”. Kijk maar naar de dieselmotor die de Duitsers voor hun personenauto’s perfectioneerden. De wereld begint deze brandstofbesparende technologie nu pas in te halen.

6. Geef de mensen wat ze willen

The Economist zegt: “Het is eigenlijk heel eenvoudig, Duitsland maakt dingen die mensen in landen met groeiende economieën willen kopen.” De verkoop van Audi stijgt in China met 44,2%, terwijl BMW een sprong voorwaarts maakt van 31,5%, en beide bedrijven groeien sneller dan de totale markt in de V.S. Ze brengen hun auto’s op de juiste kopers.

7. Een zelfverzekerde houding

De Duitsers zijn niet bang om te vertellen waar ze voor staan. Mercedes zegt dat ze “Het beste of niets” zijn. BMW “De ultieme rijmachine”. Misschien zijn ze arrogant, maar ze zijn zelfverzekerd in wat ze verkopen. Zoals een krant in Zürich het uitdrukte, “auto’s staan in Duitsland even centraal als geheime bankrekeningen in Zwitserland.”

8. Prijs doet ertoe

Prijs is heel bijna het object. CNN Money zegt “Soms is hoeveel je voor iets betaalt – in tegenstelling tot de functie ervan – het punt waar het om gaat.” $137.500 betalen voor een 2013 Turbo 911 en dan nog eens $330 extra rekenen voor een Porsche logo op het middenconsole deksel van een 911 is een goed voorbeeld.

9.Ultra exclusieve auto’s

Als een gewone $47.000 kostende 5-serie BMW niet helemaal genoeg vermogen heeft, kunnen kopers een speciaal uitgeruste M5 krijgen voor $90.695. Mercedes heeft zijn AMG high-performance auto’s die een C-Klasse coupé kunnen nemen en er een $125.000 ultra performance supercar van maken.

Leestip: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/ 

10. Duitse auto’s staan op nummer één

Tenslotte worden BMW, Mercedes-Benz, Audi en Porsche over het algemeen beschouwd als topmerken in de autowereld omdat ze dat ook zijn. Ondanks dappere pogingen van Cadillac en Lexus om auto’s te bouwen die de Duitsers kunnen bijhouden, kunnen ze gewoon niet op hetzelfde niveau concurreren.